DETOKSIKACIJA – PUT KA ZDRAVLJU!

Proljeće je idealno vrijeme za čišćenje organizma, pripremite se za ljeto i pokažite se u punom sjaju! Živite u znaku zdrave jetre i kože, dobre volje i dugovječnosti

Opće je poznato da stres, toksini i metali te razni mikroorganizmi nagomilani u krvi i stanicama, remete biološku ravnotežu i ako se nakupe u organizmu čak otežavaju rad i funkciju mozga, bubrega, jetre i imunološkog sustava. Važno je znati da se naše tijelo uvijek ispočetka pročišćava i dovodi u ravnotežu, međutim, ponekad je potrebno pomoći mu, dati mu podršku u tome.

Je li dobro zdravlje izvor dobrog raspoloženja ili obrnuto?

Nije posve sigurno, a tumačimo to već kako kome odgovara. No, jedno je sigurno: koža nas odaje, bilo da je riječ o zdravlju ili o raspoloženju. Nečista koža, akne, bezvoljnost , mrzovolja, loša koncentracija, zadah i česte infekcije postaju znakovi da je krajnje vrijeme za čišćenje jetre ili detoksikaciju. Bijesan i mrzovoljan čovjek nikome nije drag, no kada saznate da se od davnina izvor tih pogubnih osjećaja krije upravo u jetri, možda ćete na to drugačije reagirati.

Granulat sikavice, potpuno je prirodan proizvod od sjemenki (ploda) sikavice. Proizvod je dobiven mehaničkim postupkom, bez dodataka konzervansa, boja i drugih aditiva, i vrlo je važno da ne sadrži alergene. Njegova moć sadržana je u cjelovitom silimarin kompleksu u sirovom ne kristaliziranom obliku. Silimarin je čak 10 puta jači antioksidant od vitamina E. Osim što stanice organizma štiti od oksidativnog šoka, silimarin za 35% povećava razinu još jednog značajnog antioksidanta – glutationa, odgovornog za čišćenje jetre od otrova i omogućava jetri da čisti krv. Štiti, njeguje i snaži jetru, podržava pravilno funkcioniranje metabolizma i održava normalnu razinu kolesterola u krvi.

Detoksikaciju Granulatom i/ili hladno prešanim uljem sikavice optimalno je provoditi dva puta godišnje, u proljeće i jesen, u trajanju od dva tjedna. Sa svega 7 grama granulata sikavice dnevno jednostavno i učinkovito održavamo zdravlje jetre, koja je najvažniji metabolički organizam i ključna za opće dobro zdravlje organizma.

Primjena i korištenje?

Granulat dodajemo našim uobičajenim obrocima, možemo ga umiješati u jogurt, voćni sok, kašu od žitarica, riže ili krumpira;

najbolje je dnevno preporučenu količinu (7 grama) podijeliti u više obroka!

Kod težih oboljenja jetre:

(hepatitis npr.), oštećenja jetre uzrokovanih nepravilnom prehranom, alkoholom, lijekovima ili u slučaju trovanja, dobro je kroz dva tjedna uzimati do 18 grama granulata dnevno, zatim napraviti dvotjednu pauzu, kontrolirati stanje jetre, te po potrebi nastaviti konzumirati do 7 grama granulata dnevno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*